EFT – Emotional Freedom Technique

EFT is een behandeltechniek die bestaat uit het kortdurend kloppen op bepaalde punten van het gezicht en bovenlichaam, terwijl de aandacht is afgestemd op de klacht waarop je invloed wenst uit te oefenen. Ook komt er een deel in voor waarbij we hersenfuncties activeren en balanceren.

EFT is een methode om een beeld of ervaring los te koppelen van een negatief gevoel, waardoor je dat gevoel helemaal los kunt laten. Het haalt de emotionele lading of spanning van beladen emoties, herinneringen en klachten af, zodat je de lading zoals bijvoorbeeld pijn, angst en dergelijke niet meer voelt. Dit heeft als gevolg ontlading en bevrijding van beperkende klachten, emoties, overtuigingen en pijn. Het zorgt voor lichamelijke en emotionele ontspanning en geruststelling. Deze behandelmethode werkt opmerkelijk zacht, goed, snel en het resultaat is over het algemeen blijvend.

De basis van EFT ligt in het oude Chinese systeem van acupunctuur.
De Chinese geneeskunde gaat uit van de energetische mens. Vanuit de acupunctuur wordt er vanuit gegaan dat organen in het lichaam een verbinding hebben met specifieke plaatsen op de huid door middel van meridianen (kanalen waar levensenergie doorheen stroomt). EFT is in vergelijking met acupunctuur een sterk vereenvoudigd systeem, waarbij geklopt of getikt wordt op een paar belangrijke meridiaan punten.

EFT behandelmethode

RSS
LinkedIn
Share
Instagram