OMNI Hypnose

Be-Leef voor EMDR op holistische wijze

EMDR (Eye Movement, Desensitisation & Reprocessing) op holistische wijze

EMDR is een zeer eenvoudige behandelmethode om nare ervaringen te verwerken, zoals een schokkende of eenzame ervaring die in het gevoel een nadrukkelijke rol blijft spelen. Dit gebeurt met oog- of handbewegingen.
Met een enkele EMDR sessie kan worden bereikt wat anders jarenlange verwerking kan kosten of een continue psychische druk blijft geven, zoals incest, mishandeling, een overval, een tragisch ongeval, diagnose van een ernstige ziekte of het verlies van een familielid. Psychologen, ziekenhuizen en andere zorgverleners passen de EMDR techniek dan ook steeds meer toe vanwege het bijzonder snelle en blijvende resultaat.
De meeste mensen hebben wel iets meegemaakt dat (onbewust) invloed heeft op stemming, gedrag en levensgeluk. Zowel van recente gebeurtenissen, als van vele jaren terug. Een trauma hoeft men zich niet bewust te zijn. Nare ervaringen, ook uit de babytijd, kan levensvreugde en zelfvertrouwen nu nog sterk beïnvloeden. Door het testwerk met de biosensor kunnen alle vormen van trauma uitstekend worden behandeld, ook uit de vroege kindertijd.
EMDR
EMDR is een wonder van eenvoud en effectiviteit. Door gebruik van bepaalde technieken wordt opgeslagen informatie in de hersenen veranderd.
Moedeloosheid wordt vitaliteit
Angst wordt veiligheid
Stress wordt kracht
Symptomen van trauma
Wanneer de volgende symptomen zich voordoen kan er sprake zijn van een onverwerkt trauma: vermijdingsgedrag, ongemotiveerdheid, verhoogde spanning die niet te ontspannen is, sterke schaamte of schuldgevoelens, chronisch slecht humeur, agressiviteit, depressie, angsten, relatie en sociale problemen, paniek, nachtmerries, gestoorde slaap.

Pupil close-up

Wat kan EMDR voor u doen?
Een schokkende, schaamtevolle of anderszins ingrijpende ervaring kan in slechts 1 sessie (!) worden losgekoppeld van de traumatische verankering in de hersenen. Nachtmerries en angsten kunnen verdwijnen. Denk aan de gevolgen van: ramp, brand, overval, ongeluk, bijna verdrinkings- of verstikkingservaring, schokkend nieuws, ernstige ziekte, bedrog, verraad, ontslag, verkrachting, aanranding, pestervaring en bedreiging. Het kan ook een eenmalige gebeurtenis in het leven zijn die niet direct onder de noemer ’trauma’ valt, maar die nog steeds spanning of droefheid oproept.
Zelfs wanneer men zich niets kan herinneren, kan op holistische wijze toch effectief gewerkt worden op de vroegste jeugd (bijv. overlijden kind, scheiding ouders, te vaak verhuizen, ziekte, operatie of een val van de trap als baby of peuter).

EMDR voor kinderen

EMDR bij kinderen
Vanaf elke leeftijd, ook bij baby’s, peuters en kleuters. Een sessie is zeer veilig en eenvoudig, en duurt in de regel slechts luttele minuten. Van 5 minuten bij peuters tot 20 minuten voor een kind van 10 jaar.
Hoe verloopt een EMDR sessie op holistische wijze?
Een EMDR sessie wordt zittend gedaan en duurt bij volwassenen tussen de twintig minuten en twee uur. Dit is niet vooraf te zeggen. De therapeut zal de cliënt laten terugdenken aan de gebeurtenis: de beelden, gevoelens en gedachten. In combinatie met een eenvoudige links-rechts beweging met de ogen, handen of door een klikgeluid worden deze gedachten, beelden en gevoelens stap voor stap losgekoppeld en vervangen door de gewenste beelden en overtuigingen. De therapeut zal bepaalde chakra’s of auralagen tijdens de sessie stimuleren voor een gedegen afronding. De cliënt is de kapitein die aangeeft aan wat wel en niet goed voelt.
Indicaties voor trauma bij kinderen
Watervrees, verlatingsangst, eenzaamheid, problemen met vriendjes, niet of moeilijk eten, bij spanningen in het gezin (schelden, slaag, ruzie, scheiding), huilbaby en huilerige kinderen, dominant gedrag, paniekerig, gevolgen van operatie, geboortecomplicaties (tangverlossing, couveusetijd etc.).

Vingerreflex

Incarnatie trauma
Geef je kind als cadeau een EMDR sessie… want vanaf het 8ste jaar kan een kind in een korte eenmalige sessie worden verlost van vele belastende gedachten en gevoelens van voor en tijdens de geboorte en in het leven tot nu toe. In een eenvoudige en veilige sessie van een kwartier geeft dit meer veiligheid, optimisme, geborgenheid en zelfvertrouwen. Een veel betere start voor de pubertijd en het volwassen leven.
Een traumavrij mens is rustig en stabiel, en bij tegenslag vergevend en veerkrachtig. Een EMDR sessie wordt op holistische wijze gegeven. Het gebruik van de biosensor tijdens de sessie zorgt voor een optimaal verloop en een aanzienlijke verkorting van de sessietijd. Het geeft een gedegen resultaat en biedt een uitermate veilige werkwijze. EMDR kan als eenmalige therapiesessie worden gedaan. Na afloop wordt met de biosensor getest of nog meer trauma aanwezig is en kan desgewenst eventueel nog een sessie volgen. N.B. Het is niet altijd mogelijk om een trauma te behandelen. Trauma kan tot doel hebben een transformatieproces in gang te zetten. Alleen wanneer dit proces is afgerond, kan EMDR doeltreffend gegeven worden. Bij het maken van een afspraak wordt hiermee rekening gehouden.
Be-leef
Klein Prinsenhof 13
4931 DG Geertruidenberg
info@be-leef.eu
0610518943
Klik hier voor de contactpagina