Slide23

Be-leef voor Kinderen

Voetreflex

Vanaf jonge leeftijd is massage voor opgroeiende kinderen een ideale manier om hen te helpen bij hun ontwikkeling. Lichamelijk contact is onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling. Hoe jonger het kind, hoe dieper en onbewuster de weg in het lichaam gaat. Zowel het lichamelijke, emotionele als het relationele deel worden door de massage gevoed.
Voetreflexmassage is een goede ontspanningsmethode, ook voor gevoelige kinderen. Het helpt ze om beter te aarden, zich bewust te worden van lichaam en geest, zodat ze evenwichtiger opgroeien. Door gerichte liefdevolle aanraking en aandacht, leren kinderen van onze handen allereerst ook respect. Zij zullen minder stressgevoelig zijn en beter slapen. Met Voetreflexmassage stimuleer je ook de verwijdering van afval en gifstoffen, zo stimuleer je ook het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest. Omdat zij vanwege hun jonge leeftijd nog geen diepliggende blokkades hebben kunnen ontwikkelen, werkt een Voetreflexmassage vaak uitstekend. Vooral pasgeboren baby’s die last hebben van darmkrampen of jonge kinderen met obstipatieproblemen, reageren al na één of twee sessies positief op de behandeling.
Voetreflex kan ook goede resultaten geven bij kinderen met ADHD / Dyslexie en Autisme.
Tevens kunnen ook pubers veel baat hebben bij een Voetreflexmassage. Door veranderingen in hun hormoonhuishouding hebben zij veel stress wat vaak met lichamelijke klachten gepaard gaat (bv. hoofdpijn). Hierbij kan een Voetreflexmassage ook goed helpen.
Voetreflexmassage sterkt, maakt minder kwetsbaar, de fysieke en psychische weerstand worden ondersteund, het slaapgedrag zal verbeteren en de concentratie zal worden bevorderd. Het heeft ook een positieve invloed op de verwerking van voedsel.
Voor kinderen duurt de behandeling korter en is minder intensief dan bij volwassenen. Het valt op dat kinderen vaak naast de verbetering van lichamelijke klachten ook emotioneel beter in hun vel gaan zitten. Het geeft kinderen meer vertrouwen in zichzelf. Mogelijke indicaties zijn o.a:
 • Buikpijn
  Bedplassen
  Druk gedrag
  Verkoudheden
  Onzekerheid
  Woede- aanvallen

Baby massage

Hypnokids

Hypnose voor kinderen is geschikt vanaf 4 jaar. Kinderen hebben snel resultaat bij een sessie, dit komt omdat kinderen nog geen last hebben van “kritisch denken” . Ze  hebben veel fantasie en grote verbeeldingskracht. Een sessie wordt als plezierig ervaren. Het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid worden hierdoor verhoogd en de klacht verbetert of verdwijnt.
Hier ziet u een aantal van indicaties waarvoor hypnokids ingezet kan worden:
Watervrees
Verlatingsangst
Eenzaamheid
Problemen met vriendjes
Acute of chronische pijn
Obesitas
Niet of moeilijk eten
Bij spanningen in het gezin (schelden, slaag, ruzie, scheiding)
Dominant gedrag
Paniekerig
Gevolgen van operatie
Leerproblemen
Tics
Voor een eerste sessie moeten de volgende punten worden opgemerkt: Graag wil ik eerst een ouder (zonder kind) willen uitnodigen voor een gesprek in mijn praktijk. Je hebt dan de mogelijkheid om mij persoonlijk te ontmoeten en te controleren of je je kunt voorstellen om met mij en je kind samen te werken. Daarnaast leer ik belangrijke kerngegevens over uw kind, die mij ondersteunen in mijn werk. Dit voorbereidend werk is erg belangrijk omdat het de daadwerkelijke therapiesessie verkort! We houden dus rekening met het feit dat de kinderen een duidelijk kortere concentratietijd hebben dan volwassenen. Ik leg ook graag uit hoe ik werk en beantwoord eventuele vragen die kunnen ontstaan. Tijdens de daadwerkelijke therapiesessie met het kind, geef ik een kort voorwoord om zijn/haar behoeften en eventuele vragen te verduidelijken. Tijdens dit gesprek en de daaropvolgende daadwerkelijke sessie zijn de ouders niet aanwezig. De daadwerkelijke therapiesessie duurt ongeveer 1 uur, afhankelijk van de leeftijd en het probleem. Dit wordt gevolgd door een gesprek met de ouders, waar ze worden geïnformeerd over de resultaten van de sessie.
Be-leef
Klein Prinsenhof 13
4931 DG Geertruidenberg
info@be-leef.eu
0610518943
Klik hier voor de contactpagina