Voetreflex massage

Nieuwe data cursus Voetreflexologie: zaterdag 31 augustus , 7, 14 en 15 en 21 september 2024!

Tijd: 9:30 uur tot ongeveer 15:30 uur

Tijdens deze 5 daagse cursus leer je een volledige voetreflexmassage te geven. Voorkennis van anatomie of fysiologie is niet noodzakelijk.

We zullen verschillende massagegrepen leren waaronder ook de lopende duimtechniek. Je krijgt iedere les een voetreflexmassage en dit werkt door op je eigen systeem en je persoonlijke ontwikkelingsproces!

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor iedereen die op een natuurlijke manier wil omgaan met klachten zoals, hoofd- rug- en buikpijn, maar ook met stress of andere emotionele klachten. 

In 5 lessen leer je alles over:

 • het zelfgenezend vermogen van ons lichaam
 • wat zegt een voet over het lichaam
 • kijken, voelen, in- voelen
 • welke zônes reflecteren welk deel van het lichaam.
 • waarvoor is voetreflex massage geschikt
 • wanneer en hoe vaak geef je een voetreflex massage
 • Chinese en westerse massage grepen

Tarief: € 375,-

Incl. Certificaat

Wat is Voetreflexologie?

Voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat bepaalde punten op de voeten corresponderen met verschillende organen en lichaamsdelen. Het idee is dat door massage en druk uit te oefenen op deze specifieke punten, men de gezondheid en het welzijn kan bevorderen door het stimuleren van het zelfhelend vermogen van het lichaam, het verbeteren van de bloedcirculatie, het verminderen van stress, en het bevorderen van de balans in het lichaam.

Hoe werkt een Voetreflex massage?

De praktijk is gebaseerd op een oude Chinese theorie die stelt dat energiebanen, of meridianen, door het lichaam lopen. Blokkades of onevenwichtigheden in deze energiebanen kunnen leiden tot gezondheidsproblemen. Voetreflexologie beoogt deze blokkades te identificeren en op te heffen, waardoor het lichaam in staat wordt gesteld zichzelf te genezen.

Hoewel er wetenschappelijke studies zijn die enkele voordelen van voetreflexologie aantonen, zoals stressvermindering en verbetering van de bloedcirculatie, is het bewijs niet eenduidig, en wordt het vaak gezien als complementair en niet als vervanging van conventionele medische behandelingen.

Onderzoek naar Voetreflexologie

Wetenschappelijke studies naar voetreflexologie hebben de mogelijke voordelen ervan voor verschillende gezondheidsaandoeningen onderzocht. Hier zijn enkele belangrijke bevindingen, eenvoudig samengevat:

Type 2 Diabetis

Er is enig bewijs dat voetreflexologie symptomen bij type 2 diabetes kan verbeteren, inclusief pijnvermindering, betere glucoseregulatie, en verbeteringen in zenuwgeleiding en gevoeligheid voor temperatuur en vibratie​. (Bron)

Migraine/Spanningshoofdpijn:

Voetreflexologie kan net zo effectief zijn als medicatie voor de behandeling van hoofdpijn, met resultaten die wijzen op een vermindering van hoofdpijnintensiteit en -frequentie​ (Bron)

Multiple Sclerose (MS):

Er zijn aanwijzingen dat voetreflexologie mogelijk effectief is voor het verminderen van tintelingen en vermoeidheid bij MS-patiënten​​. (Bron)

Pediatrie (Kinderzorg):

Onderzoek wijst uit dat voetreflexologie pijn kan verminderen en de hartslag en zuurstofverzadiging bij zuigelingen kan verbeteren, evenals constipatiesymptomen bij kinderen kan verlichten​​. (Bron)

Fysiologisch Onderzoek:

Studies hebben aangetoond dat voetreflexologie de bloedstroom naar interne organen kan beïnvloeden, wat wijst op de mogelijkheid om bloedstroomstoornissen te reguleren​​. (Bron)

Postoperatieve Symptomen:

Voetreflexologie kan helpen bij het verminderen van de behoefte aan pijnmedicatie en bij het verlichten van postoperatieve pijn, misselijkheid en braken​​. (Bron)

Sinusitis:

Onderzoek toont aan dat voetreflexologie symptomen van chronische sinusitis kan verlichten, vergelijkbaar met de resultaten van neusirrigatie​​. (Bron)

Zwangerschap:

Voetreflexologiemassage kan angst en pijn bij zwangere vrouwen verminderen, en de duur van de eerste, tweede en derde fase van de bevalling verkorten. (Bron)

De voordelen van het volgen van een voetreflex cursus

Het volgen van een cursus om zelf voetreflexologie toe te kunnen passen biedt meerdere voordelen, zowel voor persoonlijke ontwikkeling als voor het bieden van ondersteuning aan anderen. Hier zijn de voordelen voor jou en je naasten:

 1. Persoonlijke gezondheidsvoordelen: Door het leren van voetreflexologie kun je je eigen gezondheid en welzijn bevorderen. Het toepassen van voetreflexologie op jezelf kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de slaapkwaliteit, het verminderen van pijn en het bevorderen van ontspanning.
 2. Ondersteuning aan familie en vrienden: Met de vaardigheden die je opdoet, kun je familieleden en vrienden ondersteunen bij het verlichten van hun gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, rugpijn, en stressgerelateerde klachten.
 3. Verdieping van kennis: Een cursus biedt diepgaande kennis over de theorie achter voetreflexologie, de anatomie van de voet, en de relatie tussen specifieke reflexpunten en verschillende organen en lichaamssystemen. Deze kennis stelt je in staat om gerichter en effectiever te werken als zorgverlener.
 4. Professionele mogelijkheden: Het biedt de kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen binnen de gezondheidszorg, wat kan leiden tot nieuwe kansen voor jouw praktijk of als specialisatie tot voetreflexoloog.

Een cursus voetreflexologie niet alleen een investering is in een nieuwe vaardigheid, maar ook in je eigen gezondheid en toekomstige mogelijkheden. Schrijf je in en neem deel aan de volgende cursus!

RSS
LinkedIn
Share
Instagram