Vingerreflexologie

Wat is vingerreflexologie?

Vingerreflexologie is een kennissysteem dat het mogelijk maakt het levenspad, het karakter, de persoonlijkheid en het gedrag te analyseren door het interpreteren van de vingers. Daarnaast is het mogelijk door specifieke vragen te stellen een reactie op te roepen vanuit het brein waardoor kristalletjes onder de huid van de vingers ervaren worden.

Waar is het op gebaseerd?

Vingerreflexologie gaat uit van het holistische principe: Lichaam en brein (geest) vormen een onlosmakelijk geheel. Dit principe vindt men o.a. ook bij voetreflexologie, handlijnkunde, acupunctuur en gelaatsdiagnostiek.

De vingers van de rechterhand zijn een weerspiegeling van de opgeslagen gebeurtenissen uit het verleden. Ze reflecteren het denken. De vingers van de linkerhand vertellen ons meer over de intuïtie, onze kernkwaliteiten en hoe die in de toekomst beter ingezet kan worden. Ze reflecteren de intuïtie. Door specifieke vragen te stellen worden pal onder de huid van de vingers kristalletjes voelbaar. Het leert ons niet alleen welke emotie er (nog) door een emotionele gebeurtenis in het brein aanwezig is. We kunnen door middel van massage op de vingers die opgeslagen emotie tevens ook neutraliseren.

Daarnaast vertelt de vorm van de vingers meer over iemands karakter, persoonlijkheid, gedrag en levenshouding. De rechter vingers weerspiegelen daarbij de rationele (verstandelijke) kant en de linker vingers reflecteren de (emotionele) gevoelskant. Door een directe verbinding met het emotioneel deel van het brein kunnen diverse (emotionele) belemmeringen, overtuigingen en gedachtes effectief aangepakt worden.

Waarom vingerreflexologie?

De vingertoppen zijn het eerste communicatiemiddel met onze buitenwereld. Je bent (over)gevoelig door de kracht die deze tastzin bevat. De vingers hebben nog iets unieks. Ze zijn regelrecht verbonden met dat deel van je brein die zorgt op welke manier je met emoties omgaat.

Voor wie is vingerreflexologie interessant?

Veel mensen hebben alles al eens geprobeerd en niets schijnt te helpen. Daar de vingers een reflectie zijn van het brein is er veel uit op te maken. Daardoor kunnen ook veel blokkades opgelost worden.

Wat kun je er mee?

Vingerreflexologie is praktisch en direct toepasbaar op verschillende gebieden:

 • Traumatische ervaringen neutraliseren
 • Faalangst wegnemen
 • Allergieën oplossen
 • Onverklaarde lichamelijke klachten verminderen
 • Lichaam en geest in balans brengen
 • Het immuunsysteem versterken
 • Intuïtie versterken
 • Jezelf beter begrijpen

De klacht is niet het uitgangspunt.

In de meeste behandelmethodes wordt de klacht gezien als uitgangspunt. Ook de medische kant werkt meestal op die manier. Aan de ene kant logisch, want je komt niet voor niets voor die klacht bij een specialist, want jij wil graag van dit probleem af.

Onlogisch als je bedenkt dat de klacht het resultaat is van iets. Je bent gevallen en daardoor heb je waarschijnlijk pijn en iets aan je knie. In vele gevallen zal direct duidelijk zijn waardoor die klacht is ontstaan. Zodra de pijn weg is nadat je gevallen bent, loop je weer verder. Soms heeft het echter langere tijd nodig om het vanzelf te laten oplossen.

Vingerreflexologie ziet de hulpvraag als mogelijkheid om niet alleen naar de oorzaak terug te gaan, maar je ook die persoonlijke informatie mee te geven zodat de klachten nooit meer terug kunnen komen. Naast de emotionele gebeurtenissen uit je verleden, zijn dan ook de eigen kernkwaliteiten in je vingers terug te vinden zodat je die kunt inzetten voor een betere toekomst.

Zeker als het gaat om levensvragen zoals: “Waarom loop ik altijd in dezelfde valkuilen?”, “Waarom ben ik niet tevreden met wat ik heb?”, “Waarom moet dit mij nu overkomen?”, kunnen jouw vingers veel onthullen. Daarom is ons motto: Gebruik je vingers om terug te gaan naar een betere toekomst.

Dactyologie Nederland heeft eerder succes gehad bij de volgende probleemstellingen:

 • Levensvragen
 • Spirituele groei momenten
 • Coma
 • Restless Legs
 • Depressie
 • Hernia
 • Nek-, schouder- en rugklachten
 • Allergie
 • Kinderwens
 • Trauma’s
 • Stress
 • Problemen met het immuunsysteem
 • Klachten na een verkeersongeluk
 • Slachtofferhulp
 • Pesten op school of bedrijf
 • Posttraumatische Stress Stoornis (PTSS)
 • MS
 • Vermoeidheidsklachten
 • Artrose
 • Allergieën

De meeste lichamelijke klachten zijn waarschijnlijk al in de pubertijd ontstaan. Uit de vingers is vaak op te maken wanneer e.e.a. is geactiveerd. Een verkeerd verwerkte gebeurtenis kan op latere leeftijd nog zoveel emoties opwekken dat het immuunsysteem van slag raakt waardoor je ziek kunt worden. In veel gevallen zal het ook lijken alsof die traumatische gebeurtenis van toen, nu weer plaatsvindt. Het is dan zaak de boosdoener snel aan te pakken.

Liefde, angst, paniek, vreugde, boosheid, passie of wanhoop maar ook extase, bezorgdheid, trots, jaloezie, verlangen, verdriet, medelijden, schuldgevoel of blijheid zijn energieën, waar wij soms dagelijks mee te maken kunnen hebben. Het zijn onze motivators en onze demotivators die ons in beweging zetten of juist stoppen op onze weg van groei.

Wat, als je niet weet waardoor je de klacht hebt?

Bijvoorbeeld bij migraine, of een hernia, of zelfs een allergie. Veel behandelmethodes weten niet waardoor je iets hebt en geven alleen een middel voor het oplossen van de klacht. Maar een hernia smeer je niet weg met een zalf, een allergie haal je niet weg met een pilletje en een astma haal je niet weg met een puffertje. De klachten zijn misschien wel voor het oog verdwenen, maar de oorzaak zit er nog steeds.

Ga je voorbij aan die oorzaak, dan blijf je afhankelijk van die smeermiddeltjes die je voorgeschreven hebt gekregen. In de hoop dat, dat de oplossing zou kunnen zijn. Maar stop je met die middelen, dan komen de klachten als vanzelf weer naar voren.

De middelen zijn in de meeste gevallen een onderdrukking van de symptomen. Antidepressivum is ook zo’n goed voorbeeld. Slik je die, dan voel je je niet depressief. Stop je daarmee, zelfs na jaren gebruikt te hebben, dan komen die oude gevoelens direct weer naar boven. Ze lossen het probleem dus niet op. Ze onderdrukken alleen maar. Zo ook met artrose, migraine, rugklachten, eigenlijk teveel om op te noemen.

We worden in leven gehouden met medicijnen en middelen die ons leven dragelijker zouden moeten maken. Wat ze eigenlijk doen, is van ons zombies maken. Afhankelijk geworden van die producten die we eigenlijk niet nodig hoeven te hebben. Ons systeem zit echt uniek in elkaar en je lichaam heeft een overlevingsdrang. Soms denkt je brein daar anders over en heeft snel een medicijn nodig. Zo zijn we opgevoed. Heb je een klacht dan is er wel iemand die je snel kan helpen.

Wil je echt van je klachten af, is het beter te kijken wat de reden is van die klacht. Vingerreflexologie werkt op een andere manier dan de reguliere gezondheidszorg. We gaan naar de oorzaak, omdat ze simpel in de vingers zijn waar te nemen. De vingers weerspiegelen tenslotte je emotioneel leven. 

De vingers staan in verbinding met de somato sensorische cortex. Dat is een deel van het brein dat de pijnafhandeling regelt maar ook voor het aansturen van de eigen genezing. Zeg maar het immuunsysteem. Het brein bezit de oplossing, maar weet het vaak niet zelf meer te vinden.

Vingerreflexologie ziet je klacht of ongemak dus als een allergische reactie op een eerder voorval of een verkeerde aansturing van die cortex. Voor meer informatie zie www.dactyologie.nl

Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact op.

RSS
LinkedIn
Share
Instagram