Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is een complementaire en veilige  geneeswijze, die zich richt op spieren. Kinesiologie betekent leer van beweging. D.m.v. onbewuste spierspanningen worden  blokkades in het lichaam gevonden en deze kunnen worden hersteld door een energiebalans.

Kinesiologie maakt gebruik van informatie uit de acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer. Een kinesioloog kijkt naar de mens als geheel: fysiek en emotioneel. Er worden technieken toegepast om stress te verminderen, ook wordt er gewerkt met reflexpunten, acupressuurpunten, meridianen en chakra’s.

Kinesiologie gaat ervan uit, dat het lichaam in staat is zichzelf te herstellen en door de energie balans  worden vele klachten en allergieën verholpen.

De energiebalans wordt verstoord bij onder meer stress en geblokkeerde emoties, maar ook verkeerde eet- en drinkgewoontes. Een blokkade leidt tot klachten als pijn in de rug, hoofdpijn en maag- en darmproblemen.

De balans van onderstaande vier elementen is belangrijk en hier wordt ook naar gekeken binnen de kinesiologie.

  • Je lichaam
  • Je emoties
  • Je spijsvertering
  • De energie van je lichaam

Wat zijn de voordelen van kinesiologie?

De volgende voordelen zijn te behalen d.m.v. kinesiologie:

  • Inzicht verkrijgen in de lichamelijke klachten;
  • Inzicht verkrijgen in de geestelijke onbalans;
  • Inzicht verkrijgen in overgevoeligheden voor bepaalde voeding
  • Herstel van de balans in het lichaam
  • Een betere doorstroming van je energie en een beter gevoel

Voor wie is kinesiologie geschikt?

Kinesiologie is veelomvattend en is geschikt voor iedereen. Jong en oud. Je kunt kinesiologie preventief inzetten om gezond te blijven of genezend voor een goede balans in je gezondheid.

 In deze geneeswijze streeft men ernaar om je beter in je vel te laten zitten, zodat jij je kunt ontwikkelen zoals jij dat wilt.

Je kunt kinesiologie met andere behandelwijze combineren en het vult een reguliere behandeling aan.

Kinesiologie en de gezondheidsdriehoek

Een kinesioloog verkrijgt inzichten in jouw klachten d.m.v. de gezondheidsdriehoek.

Deze is opgebouwd uit Structuur, chemie en psyche. Bij energieblokkades uit zich dit in spierzwaktes. Door spiertesten te doen , kan dit worden opgespoord en door eenvoudige technieken weer worden gecorrigeerd.

Bij Structuur denk aan ongelukken, verstappen en vertillen, spieren die te sterk of te zwak werken. Reflexen en evenwicht.

Bij Chemie denk aan reacties op voeding, allergieën , vertering van voeding , medicatie, vitaminen en mineralen tekort. Hormoonwerking en werking van je immuunsysteem.

Bij Psyche denk aan emoties, stress, angst, trauma, verdriet, boosheid.

Elk gebied van de gezondheidsdriehoek heeft invloed op het ander gebied. Zo staat alles met elkaar in verbinding en heeft ook alles invloed op elkaar.

Bijvoorbeeld vitamine of mineralen tekorten hebben zo invloed op je lichaam, maar ook op emoties .

Wanneer je deze blokkades corrigeert , heeft dit ook zijn positieve uitwerking op alle gebieden van het lichaam.

RSS
LinkedIn
Share
Instagram