Tuina massage

TuiNa massage therapie Geertruidenberg

De letterlijke betekenis van TuiNa is: Tui=duw en Na=grijp. Het is een Chinese massagetechniek , die naast acupunctuur en kruiden een belangrijk onderdeel vormt in de Traditionele Chinese Geneeskunde en deze bestaat al zo’n 2200 jaar

Bij de TuiNa massage wordt gewerkt met de TuiNa-techniek en de meridianen. Er wordt druk uitgeoefend op de meridianen en op speciale punten. Hierdoor komt er een energiestroom op gang die door het lichaam kan stromen. Dit herstelt het evenwicht en de balans in het lichaam. De massage kunnen we zowel stevig als zacht en bijzonder ontspannend geven en wordt met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen gegeven.

TuiNa therapie massage is bijzonder geschikt voor:

  • het losmaken van spieren en het laten ontspannen van zenuwen
  • stress gerelateerde problemen
  • allerlei klachten van het bewegingsapparaat zoals: rugklachten, stijve nek, schouderklachten etc.
  • Interne en gynaecologische aandoeningen zoals: spijsverteringsklachten, pijn bij menstruatie, vermoeidheid
  • totaal ontspannen lichaamsmassage
  • preventie gezondheid
Tuina therapie

Waarom TuiNa Therapie massage?

Men kan TuiNa therapie massage zowel preventief als voor klachten inzetten.  Preventieve massage heeft in China een lange historie. Deze vorm van massage wint niet alleen in Azië aan populariteit, maar over de hele wereld worden naast het goede effect op het zenuwstelsel en afweersysteem, de bevordering van de circulatie, het ontspannen van de pezen, ook de ontstekingsremmende en pijnstillende werking erkend. Vooral voor mensen, die eigenlijk te weinig bewegen is deze vorm van preventieve massage uitermate geschikt om de bloedsomloop door het gehele lichaam te bevorderen en veroudering tegen te gaan.

Met TuiNa, zoals dat in China wordt toegepast, worden problemen behandeld, waarvoor in het Westen osteopaten, chiropractors, fysiotherapeuten of sportmasseurs nodig zijn. TuiNa is echter soms effectiever, omdat het niet alleen effect heeft op de spieren en gewrichten, maar ook effect heeft op een dieper niveau, het niveau van Qi, de stroming van vitale levensenergie in het lichaam. Qi stroomt volgens de Chinese theorie door het hele Universum en ook door energiebanen/ kanalen ( de meridianen) en voorziet zo alle organen, lichaamsweefsels en de geest van energie. Als de Qi in balans is voel je je ontspannen en vol levenskracht.

TuiNa Behandeling

Bij TuiNa Therapie massage ter genezing of verbetering van klachten wordt eerst een anamnese afgenomen. Bij een anamnese worden een aantal vragen over de gezondheid en levenswijze van de cliënt gesteld. Dit wordt gedaan om te weten, waar de Qi-stroom (= energie stroom) uit balans is. Zo is het duidelijk welke meridianen en welke specifieke punten behandeld moeten worden, zodat de behandeling het meest effectief zal zijn. Er zal afhankelijk van de klacht een aantal behandelingen nodig zijn. Ook kan gebruik worden gemaakt van oog-, pols- en tongdiagnostiek.

Wanneer geen TuiNa Behandeling?

In gevallen van hoge koorts, osteoporose, zware infecties en/of zweren, trombose en aderontstekingen, na recente botoperaties of botbreuken, besmettelijke ziekten, serieuze huidproblemen, open wonden en zware depressie wordt een behandeling ontraden.

Wat kost een TuiNa massage?

Men kan Tuina massage als een  verkwikkende en ontspannende massage boeken, dit valt dan onder wellness behandelingen en wordt niet vergoedt door de verzekeraar. 

Wil men de Tuina massage ondergaan om preventief in balans te blijven of voor een klachtgerelateerde behandeling, dan kan men voor een vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking komen. Gelieve hiervoor te informeren bij uw zorgverzekeraar! Voor meer informatie over tarieven klik HIER.

Direct een afspraak voor een TuiNa massage maken?

Dat kan heel gemakkelijk online! Klik op de knop hieronder om direct een afspraak te maken.

Wilt u contact met ons opnemen, vul dan het contactformulier in.

RSS
LinkedIn
Share
Instagram