Stress Release

Stress is een natuurlijk gegeven, iedereen heeft er wel eens last van. Op zich niet zo erg of toch wel?

Stress is op zich niet slecht, behalve als je te maken krijgt met chronische stress. Wanneer je langer dan 6 weken stress ervaart , dan kan het schade aanrichten aan je lichaam. Je lichaam past zich aan,(aanpassingsfase) aan de langdurige stresssituatie, maar de aanmaak van stresshormonen wordt niet beëindigd en richten schade aan je lichaam. Ongeveer 80% van de ziektebeelden komen komen voort uit ongezonde stress.

De schade is in vier categorieën te verdelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Als je deze klachten herkent kun je op tijd ingrijpen:

Lichamelijk:

Hoofdpijn, hartkloppingen, misselijk, duizelig, trillen, transpireren, hoge bloeddruk, vermoeidheid, verhoogd cholesterol, vaker verkouden of grieperig, je spijsvertering komt stil te liggen. Spierzwakte, overgewicht.

Emotioneel:

Angstig, onrustig, gejaagd, zelftwijfel, eenzaamheid, geirriteerd, lusteloos.

Gedrag:

Meer roken en drinken, ongezond eetpatroon, slechter slapen, minder zin in seks, agressiever of apathischer gedrag.

Mentaal:

Concentratieproblemen, verstrooidheid, besluiteloos, zwakker geheugen, geen hoofd en bijzaken meer onderscheiden, geen interesses meer, taken niet af kunnen krijgen. Blijf je hiermee lopen dan kan dit leiden tot uitputting van je lichaam.(uitputtingsfase)

Als gevolg hiervan is het lichaam niet meer in staat om allerlei vormen van stress op te vangen en ontstaat er burnout, waardoor je Chronische vermoeidheid ervaart en diverse andere ziektebeelden.

In deze fase kan men zelfs de kleinste gebeurtenissen niet meer aan en is totaal uitgeput. Goed om langdurige stress aan te pakken en om stress release te gaan toepassen dus! Be-leef kan je hierbij helpen, wanneer jij dat wilt.

Dit kan door verschillende manieren gedaan worden, waarbij we de oorzaak gaan aanpakken.

De verschillende therapieën die ik inzet zijn:

  • Stress release d.m.v. kinesiologie
  • Vingerreflex
  • Hypnose en regressietherapie
  • Voetreflex
  • Tuina
  • Systemisch coaching
RSS
LinkedIn
Share
Instagram