Tegenwoordig is er veel ziekteverzuim op de werkvloer. Vaak betreft het hier langdurige uitval door burn-out, depressie of andere chronische klachten. 80% van deze klachten komt door stress, en zijn heel goed aan te pakken met leefstijladvies en (mental) coaching. Als werkgever is het een belangrijk taak om gezonde, vitale en gemotiveerde werknemers te houden.

Dit zorgt namelijk voor verhoging van de arbeidsproductiviteit , gezellige werksfeer, vermindering van ziekteverzuim en het hebben van een succesvol bedrijf.

Een medewerker met stress of pijnklachten ,kan zijn of haar werk niet efficiënt uitvoeren en minder presteren.

Goed om te investeren in de gezondheid van de medewerkers dus.

Hoe pak je dit als werkgever nu aan?

Natuurlijk is het goed om de juiste hulpmiddelen te hebben en stressklachten etc. bespreekbaar te maken d.m.v. functioneringsgesprekken.

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om trajecten aan te bieden bij werknemers die in ziekteproces zitten of preventief te handelen d.m.v. het aanbieden van lezingen, trajecten en workshops Hierin biedt Werkfitvitaal uitkomst.

Werkfitvitaal is een samenwerking van Maartje en Peggy ,die ontstaan is uitgaande van het idee om mensen bewuster te maken op het gebied van lichamelijke gezondheid en stressklachten.

Een burn-out verdwijnt niet vanzelf door rust. Onze aanpak start met actief fysiek herstel, waarna de stap volgt van het herkennen van patronen die hebben bijgedragen aan uitval. Hierna gaan we actief oefenen met nieuw gedrag bij stresssituaties, zowel tijdens de sessies als in werk en privé.

Peggy heeft een therapie en coachingspraktijk in Geertruidenberg, waar ze o.a. mensen helpt, die niet lekker in hun vel zitten, die stress en lichamelijke klachten hebben . Dit doet ze d.m.v. lichaamsgerichte psychotherapie, reflexzone therapie, Tuina ,hypnose en regressietherapie en kinesiologie.

Maartje heeft een praktijk voor Orthomoleculaire therapie en leefstijlcoaching in Tilburg. Hier werkt ze met voeding en suppletieadvies, en leefstijl. Ook geeft Maartje klankmassages, in het kader van stressreductie.

Wat kunnen we zoal bieden?

Preventieve gezondheid: denk aan stoelmassages ,tuina (spreek je uit twiena) of ontspanningsmassages op de bank, dit kan op locatie, voeding en leefstijladvies, klankmassage.

Stoppen met roken d.m.v. hypnose sessies of Stress Release d.m.v. Kinesiologie.

Ter ondersteuning bij ziekte: Systemisch coaching voor inzicht in moeilijke omstandigheden en oorzaak stressklachten. Verbeteren van persoonlijke effectiviteit, orthomoleculaire therapie en leefstijl. We stemmen met elkaar af wat de beste aanpak is voor iedere individuele hulpvraag.

Voordelen werkfitvitaliteit….. voor werkgevers

 • werknemers zijn meer ontspannen, productiever en energieker 
 • minder ziekteverzuim door spanningsgerelateerde klachten
 • minder kosten voor ziekteverzuim (RSI, burn-out)
 • helpt vitaliteit werknemers te vergroten

Voordelen werkfitvitaliteit voor werknemers

 • vermindert de werkstress
 • verlaagt risico op ziekteverzuim
 • verhoogt de productiviteit
 • verbetert de concentratie
 • creëert ruimte voor creativiteit
 • vermindert of voorkomt spanningsklachten (RSI, burn-out)
 • minder vaak hoofdpijn

Tarieven

We maken een offerte op maat

RSS
LinkedIn
Share
Instagram